Hiukkasseikkailu

The Particle Adventure -sivuston suomennettua versiota 'Hiukkasseikkailu' pääset käyttämään näpäyttämällä linkkiä ”Start”.Hiukkasseikkailu sisältää tietoa hiukkasfysiikasta, perusvuorovaikutuksista, standardimallista, malliin liittyvistä ratkaisemattomista mysteereistä, hiukkastutkimuksesta sekä näkemyksiä vasta kehitteillä olevista teorioista. Osa materiaalista sopii hyvin lukion modernin fysiikan kurssin syventäväksi materiaaliksi. Sivusto sisältää myös lukiotasoa syvällisempää materiaalia, joten sitä voidaan käyttää yliopistotasolla hiukkasfysiikan perusteiden kvalitatiivisena oppimateriaalina.

Sivuston englanninkielisen version on tuottanut Particle Data Group of Lawrence Berkeley National Laboratory. Sivusto on aiemmin käännetty yli kymmenelle eri kielelle. Sivuston suosiosta ja hyödynnettävyydestä kertovat sen saamat lukuisat palkinnot ja kunnianosoitukset.

Sivuston käännöstyön suorittivat Joensuun yliopiston fysiikan laitoksella työskentelevät nuoret tutkijat ja opettajat: Markus Lähde, Ville Nivalainen, Mervi Asikainen ja Pekka E. Hirvonen. Käännöstyötä ovat tukeneet Joensuun yliopiston opetusteknologiakeskus ja fysiikan laitos. Kommentteja sisällöstä ja käännöksestä voitte lähettää osoitteeseen: pekka.e.hirvonen@uef.fi. Mainittakoon, että sivusto sisältää toistaiseksi muutaman englanninkielisen alalinkin.

Käännöstyön suorittanut ryhmä. Ylärivi: Pekka, Ville, Alarivi: Mervi, Markus

Alkuperäinen tekijänoikeuksien haltija Berkeley Lab on myöntänyt tekijänoikeudet käännöksen tehneen ryhmän edustajalle ja Joensuun yliopiston opetustegnologiakeskukselle kääntää ja julkaista materiaali Joensuun yliopiston www-sivuilla. Alkuperäinen englanninkielinen sivusto löytyy osoitteesta: http://particleadventure.org/.

Saatat tarvita sivustoon Macromedia Flash playerin, jonka saat yleisimmille käyttöjärjestelmille osoitteesta http://www.macromedia.com/shockwave/download/alternates/