Ensimmäiset valmistuivat sosiaalihallintotieteestä

Aika: 21.12.2009

Ensimmäiset maisterit ovat valmistuneet Kuopion yliopistoon vuonna 2006 perustetusta sosiaalihallintotieteen pääaineesta. Sosiaalihallintotiede on hallintotieteitä ja sosiaalitieteitä yhdistävä uusi oppiaine, jota voi opiskella ainoastaan Kuopion yliopistossa. Ensimmäiset pääaineesta valmistuneet yhteiskuntatieteiden maisterit ovat Sanna Hänninen, Maritta Koskinen, Mari Koivistoinen ja Pirjo Tujunen. Koulutuksesta vastaava terveyshallinnon ja -talouden laitos järjesti valmistuneille juhlatilaisuuden 21. joulukuuta.

Monialaiselle koulutukselle on kysyntää

Sosiaalihallintotieteen vastuuprofessori Vuokko Niiranen totesi uusien maisterien valmistujaistilaisuudessa, että hallintotieteitä ja sosiaalitieteitä yhdistävä uusi oppiaine vastaa todelliseen tarpeeseen.– Erityisesti valtion ja kuntien meneillään olevat uudistukset lisäävät osaavan ja asiantuntevan asiantuntijatyön sekä lähi- ja keskijohdon tarvetta. Työmarkkinat ovat hyvät.

– Sosiaalipalvelujen ja laajemmin sisällön tuntemus yhdistettynä johtamisen ja hallinnon osaamiseen on toimiva kokonaisuus, jolla on kysyntää niin valtiolla, kunnissa kuin alan järjestöissä ja yksityisellä sektorilla. Sosiaalihallintotieteessä opiskellaan paljon yhdessä terveyshallintotieteen ja terveystaloustieteen sekä muiden sosiaalitieteiden opiskelijoiden kanssa. Kyky työskennellä eri ammattiryhmien kanssa ja johtaa moniammatillisia työyhteisöjä vahvistuu opintojen aikana, kuvasi terveyshallinnon ja -talouden laitoksen johtaja, varadekaani Sari Rissanen uusien maistereiden osaamisalueita.

Professori Vuokko Niiranen, p. 040 550 4801, vuokko.niiranen@uef.fi
Terveyshallinnon ja -talouden laitos, Kuopion yliopisto