Tutkimuksen ja opetuksen tunnuspalkintoja jaettiin

Aika: 03.09.2009

Professori Juho Saaresta Vuoden opettaja, kuusi väitöskirjan tekijää palkittiin

Kuopion yliopiston lukuvuoden avajaisissa 3. syyskuuta jaettiin useita tunnustuspalkintoja. Vuoden 2009 väitöskirjapalkinnot saivat LT Petra Korpisalo-Pirinen, FT Kristiina Huttunen, FT Konstantin HyppönenSari Himanen, FT Anu Olkku ja FT Tuula Kivinen.

Lääketieteellisessä tiedekunnassa tänä vuonna väitelleen Petra Korpisalo-Pirisen väitöskirjan suomenkielinen nimi on Geeniterapia verisuonten kasvattamiseksi – Verisuonen endoteelin kasvutekijän ja verihiutalekasvutekijän rooli verisuonten kasvussa. Kristiina Huttusen farmaseuttisessa tiedekunnassa tarkastettu väitöskirja on nimeltään Uusien paremmin imeytyvien ja kohdentuvien aihiolääkkeiden suunnittelu, synteesi ja farmaseuttinen karakterisointi. Identiteetin hallinta ja mobiilimaksut matkaviestimillä on informaatioteknologian ja kauppatieteiden tiedekunnassa tarkastetun Konstantin Hyppösen väitöskirjan otsikko.

Luonnontieteiden ja ympäristötieteiden tiedekunnassa viime vuonna väitelleen Sari Himasen väitöskirja on nimeltään Ilmastonmuutos ja muuntogeeniset hyönteisille vastustuskykyiset kasvit: Bt Cry1Ac-toksiinia tuottavan rapsin herbivorivuorovaikutukset ja sekundaarikemia kohotetussa ilman CO2- tai O3-pitoisuudessa. Lääketieteellisen tiedekunnassa väitelleen Anu Olkun väitöskirja on suomeksi Glukokortikoidi-, Wnt- ja glutamaattisignalointireittien vuoropuhelu osteoblastisissa soluissa. Yhteiskunnallisessa tiedekunnassa väitelleen Tuula Kivisen tutkimus on nimeltään Tiedon ja osaamisen johtaminen terveydenhuollon organisaatioissa.

Vuoden 2009 opettajan tunnustuspalkinnon sai professori Juho Saari sosiaalipolitiikan ja sosiaalipsykologian laitokselta. Perusteluissa mainitaan muun muassa, että Saari kerää aktiivisesti palautetta ja kehittää kurssejaan ja opetustaan yhdessä opiskelijoiden kanssa. Vuoden 2009 opettajan tavoitteena ei ole pelkästään opettaa, vaan saada opiskelijat oppimaan ja pohtimaan omaa oppimistaan.

Liitteenä on Juho Saaren avajaisissa pitämä puhe.

Rehtori Matti Uusitupa, 0400 615 661

Liitteet: