Jari Kellokoskesta Kuopion yliopiston hammaslääketieteen suunnitteluprofessori

Aika: 01.07.2009

Kuopion yliopiston hammaslääketieteen suunnitteluprofessoriksi on nimitetty hammaslääketieteen tohtori, dosentti Jari Kellokoski. Elokuun alussa tehtävässään aloittava Kellokoski työskentelee Kuopion yliopistollisen sairaalan Suu- ja leukasairauksien klinikan johtajana.

Kellokosken tavoitteena on perustaa Kuopioon hammaslääketieteen koulutusyksikkö, jossa koulutetaan suu- ja hammassairauksien ja suun terveyden parhaita asiantuntijoita. Alusta asti panostetaan kansainvälisesti korkealaatuiseen tieteelliseen tutkimukseen, jossa hyödynnetään Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan laajaa osaamispohjaa. Koulutus integroidaan terveydenhuoltojärjestelmään, joten se hyödyttää alueen väestöä parempana palvelujen tavoitettavuutena.

Suun sairauksilla on Kellokosken mukaan suuri merkitys yleisterveydelle. Sen vuoksi hammaslääkärillä on syytä olla hampaiden hoitoa laajempi yleislääketieteellinen kokonaisnäkemys terveydestä. Hän toivoo, että uudesta koulutusohjelmasta valmistuvat osaisivat entistä laajemmin hoitaa suun alueen sairauksia siten, että hoito tukee muiden sairauksien ehkäisyä ja hoitoa.

Vuonna 2010 käynnistyvä hammaslääkärikoulutus sijoittuu tulevassa Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden tiedekunnan lääketieteen laitoksen yhdeksi koulutusohjelmaksi.
Kuopion hammaslääkärikoulutuksesta odotetaan pysyvää vastausta Itä- ja Väli-Suomea vaivaavaan hammaslääkäripulaan. Kuopiossa on koulutettu hammaslääkäreitä ennenkin, mutta koulutus loppui 11 vuotta sitten.

Ensi vuoden alussa käynnistyvä Itä-Suomen yliopisto on monialainen tiedeyliopisto, joka tuottaa kansainvälisesti korkeatasoista tutkimustietoa ja koulutusta. Se syntyy yhdistämällä Joensuun ja Kuopion yliopistot. Toiminnallisesti hyvin integroitunut ja kansainvälisesti verkottunut Itä-Suomen yliopisto muodostaa vahvan ja kilpailukykyisen, tutkimukseen perustuvan osaamiskeskittymän.

Matti Uusitupa, rehtori, 0400 615 661
Jari Kellokoski, suunnitteluprofessori, 040 736 0204