Valmistelurahoitusta saatiin kehitysyhteistyöhön

Aika: 29.06.2009

Korkea-asteen oppilaitosten kapasiteetin vahvistamisen tukiohjelman (korkeakoulu-IKI) valmistelukierroksen 2009 valinnat on tehty. Kuopion yliopisto sai valmistelurahoitusta kahteen ja Joensuun yliopisto kolmeen hankkeeseen. Yhteensä Itä-Suomen yliopisto sai rahoitusta 5 hankkeeseen, kun kansallisesti rahoitusta oli jaossa 20 hankkeelle.

Myönnetyllä valmistelurahoituksella on tarkoitus tehdä hankehakemukset varsinaiselle hakukierrokselle hankkeista, joiden kesto on 1-3 vuotta ja hankekohtainen rahoitus 50 000 - 500 000 euroa.

Itä-Suomen yliopiston rahoitusta saaneet hankkeet:

* University of Kuopio: OAU-UEF Collaboration for Capacity Building in Information Systems Education, Research and Development for Health
* University of Kuopio: Improving the quality of higher education in public health
* University of Joensuu: Development of forestry education and networking of University of the Andes
* University of Joensuu: I4D Study Center in South Africa (I4DSA)
* University of Joensuu: Capacity building of IOF for education, research and development

*********************

Ulkoasiainministeriön tiedote 26.6.2009

Korkea-asteen oppilaitosten kapasiteetin vahvistamisen tukiohjelman (korkeakoulu-IKI) valmistelukierroksen 2009 valinnat tehty

Ulkoministeriö allekirjoitti päätöksen valituista hankkeista 24. kesäkuuta ohjausryhmän esityksen mukaisesti. Valmistelukierroksella valittuja hankkeita on yhteensä 20, joista neljä ammattikorkeakoulujen ja 16 yliopistojen yhteistyökumppanuuksien toteuttamia.

Hakemukset arvioineeseen ohjausryhmään kuuluu ulkoministeriön, korkeakoulu-IKI:n hallinnollisen koordinaatioyksikön, opetusministeriön sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen edustajia. Arvioinnin pohjana toimi korkeakoulu-IKI:n ohjelmadokumentissa määritellyt arviointikriteerit sekä hakuohjeen antamat täsmennykset. Ohjausryhmä käsitteli hakemukset 18. kesäkuuta pidetyssä kokouksessaan, ja teki ulkoministeriölle esityksen valinnoista.

Ammattikorkeakoulujen hakemuksista meni läpi noin 25 prosenttia ja yliopistojen hakemuksista noin 29 prosenttia. Kilpailu oli yleisesti ottaen hyvin tiukka, ja ohjausryhmä totesi, että on ilahduttavaa nähdä näin laajaa kiinnostusta ohjelman toteutukseen.

Korkeakoulu-IKI:n ensimmäinen hakukierros järjestettiin 18.5.-7.6.2009. Haku koski vain valmisteluvaiheen toimintoja. Hakuajan loppuun mennessä hakemuksia jätettiin 72. Hakemukset edustivat kiitettävän laajaa kirjoa niin tieteenalojen kuin maantieteellisen kattavuudenkin osalta.

Lista kaikista hankkeista, joille rahoitusta myönnettiin