Hammaslääkärikoulutus käynnistyy Kuopiossa

Aika: 24.03.2009

Hammaslääkärikoulutus käynnistyy Kuopiossa vuonna 2010. Hammaskoulutuksen paluu Kuopioon varmistui tänään (24.3.), kun hallitus päätti koulutuksen käynnistämisen määrärahasta budjetin kehysriihen yhteydessä. Opetusministeri Henna Virkkunen esitti määrärahan myöntämistä koulutuksen aloittamiseksi Kuopiossa.

Yliopiston rehtori Matti Uusitupa on ilahtunut päätöksestä. – Hammaslääkärikoulutus sopii erinomaisen hyvin Itä-Suomen yliopiston ja myös terveystieteiden tiedekunnan profiiliin. Rahoituspäätös on ennen muuta terveyspoliittinen, Uusitupa sanoo.

Hammaslääkärikoulutus sijoittuu tulevassa Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa toimivan terveystieteiden tiedekunnan lääketieteen laitoksen koulutusohjelmaksi.

Kuopiossa on valmistauduttu hammaslääkärikoulutukseen. Yliopisto on laatinut suunnitelmiaan koulutuksen järjestämiseksi. Koulutuksen käynnistämisen ehtona on ollut tähän asti riittävän rahoituksen varmistuminen.

Kuopion hammaslääkärikoulutus vastaa erityisesti julkisen terveydenhuollon tarpeisiin, Uusitupa korostaa. – Alan tutkimus tulee tukemaan terveystieteiden tiedekunnan tutkimusta.

– Yliopisto tulee järjestämään koulutusta yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Suunnitelmissa on yhteinen hammasklinikka, jossa hammaslääkäriopiskelijat toimivat yhdessä hammashoitaja- ja suuhygienistiopiskelijoiden kanssa.

Hammaslääkärien kouluttaminen Kuopiossa loppui kymmenen vuotta sitten. Keskustelu hammaslääkärikoulutuksen palauttamisesta Kuopioon käynnistyi pari vuotta sitten. Professori Risto-Pekka Happosen vuonna 2007 valmistuneen raportin mukaan hammaslääkäripulaa ei saada pysyvästi ratkaistua Itä-Suomessa muutoin kuin aloittamalla hammaslääkärikoulutus Kuopiossa.

Rehtori Matti Uusitupa, 0400 615 661